dilluns, 28 de maig del 2018

Benasau (El Comtat)



Ubicat en un terreny molt esquerp, compta amb paratges com Ares del Bosc, despoblat morisc o el naixement del riu Frainós. Altres excursions són les que, per la Serra Serrella, ens acosten fins la Coveta de les Tres Creus o a la Fonteta Picó.


Població d'origen musulmà. Fou ocupada a mitjans del segle XIII per Jaume I (1208-1276), qui va mantenir la població àrab. En aquella època degué estar emmurallada, encara que no ens ha arribat cap resta de la suposada muralla. Amb la revolta d'Al Azraq (1208-1276) i la subsegüent expulsió, gairebé es va despoblar. A partir del 1535 entrà a formar part de la rectoria d'Alcoleja, de la qual es va separar posteriorment. La població ha minvat contínuament per l'emigració vers els nuclis industrials més propers com Alcoi i Cocentaina.


El seu patrimoni es concreta en:
  • Església de sant Pere. Del segle XVIII, restaurada recentment.
  • La Torre del Palau dels barons de Finestrat. És l'única construcció que roman del que segurament fou un palau fortificat.
  • Ermita de santa Maria dels Àngels d'Ares. Segles XVII-XVIII.

El seu plat típic és la pericana.



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada