dimarts, 30 de gener del 2018

Vilanova de la Reina (L'Alt Millars)


El barranc de la Maimona és el més gran dels molts que solquen el terme municipal, ric en fonts, de què la més important és la de Sant Roc, que s'encarrega de subministrar aigua al poble.



La tribu ibera dels ilercavons va ser la primera pobladora d'aquestes terres, segons els testimonis que hi ha en forma de jaciments. De la història de Vilanova de la Reina només sabem que al parer pertanyé a una reina mora. Des del primer moment de la seua fundació estigué adscrita a la diòcesi de Sogorb. A l’igual que a tots els pobles de L’Alt Millars s’hi parla castellà i sofreix una progressiva i imparable despoblació.


L'apicultura i el conreu de l'ametler i els cereals constitueixen les úniques fonts d'ingressos econòmics del poble.

El poble presenta el tipisme d'aquests petits nuclis urbans muntanyencs. Conserva algun casalot nobiliari, com el que alberga l'Ajuntament; l'església de Sant Francesc d'Assis, segle XVII i l'ermita de Sant Martí.




Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada