dijous, 26 d’abril del 2018

La Llosa (La Plana Baixa)


El terme se situa en la franja meridional costera de La Plana; compta amb un quilòmetre de platja, la pineda del mont Mitgero i les fonts del Carcau, la Fonteta i la Redona. La majoria del sòl està dedicat al conreu del taronger. Hi ha dos nuclis de població, La Llosa i Casablanca.


També conegut com La Llosa de la Plana o, de vegades, Llosa d'Almenara. L'origen el té en un alqueria islàmica ocupada per Jaume I (1208-1276), el qual va concedir una casa i un molí a Bernat Sauvi i terres a P. Flandina. En 1292 Francesc de Próxita va comprar a Jaume II (1267-1327) la baronia d'Almenara, a la qual pertanyia La Llosa; li va succeir en el senyoriu son fill Olfo. Lloc de moriscs, tenia 75 cases en 1609 quan pertanyia a la fillola de la Vall d'Uixó.


Després de l'expulsió se li va concedir nova carta de població. El paludisme crònic de la zona va impedir la seua expansió demogràfica, però a partir del segle XIX començà un progressiu creixement que es va accentuar en la dècada dels 60 del segle passat.

Hi ha, com a edificis a destacar, l'ajuntament i l'església del Salvador.



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada