dimarts, 21 de març del 2017

Sant Fulgenci (El Baix Segura)


El terme s'arrecera a la marge esquerra del riu i presenta com a paratges més visitats el Fondo d'Amorós i l'Oasi. Els seus habitants viuen repartits en els nuclis de població de Sant Fulgenci i Los Martínez i parlen castellà.

Treball propi de Mapio
El seu origen és relativament recent, ja que juntament amb Dolors i Sant Felip la seua fundació, amb categoria de Vial Reial, atorgada per Felip V (1683-1746), data del 1729 i va lligada a les Pies Fundacions del cardenal Belluga (1662-1743); fins i tot el topònim és degut que Sant Fulgenci (¿?-658) és el patró de Múrcia, diòcesi del polèmic cardenal. A finals del segle XVIII (1794) comptava ja amb 1215 habitants, però els daltabaixos dels conreus i les epidèmies, van reduir-la a 702 habitants a començaments del segle XX. Durant la Guerra Civil es va denominar Ucrania del Segura. És el municipi amb més ràpid creixement de la comarca ja que des de 1991 ha multiplicat la seua població, fruit de la voraç depredació que sofreix la comarca, una de les més polèmiques quant a afers urbanístics de tot el País Valencià.

La seua activitat principal econòmica ha estat tradicionalment  l'agricultura de regadiu; però el turisme ha incrementat les infraestructures i amb elles el sector serveis.

Patrimoni:
  • Església parroquial. Segle XVIII.
  • Museu Arqueològic. Ceràmiques iberes i gregues.
  • Jaciment Arqueològic L’Escuera.
Treball propi de Contestania.com


Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada